Coaching voor jou

Denk je ook dat coaching voor bijzondere mensen is, zoals voor topsporters, mensen uit de top van het bedrijfsleven of topambtenaren? Dan heb je gelijk. Als je denkt dat het ook voor jou is, dan heb je nog meer gelijk. TenBurg coaching is er vooral voor jou. Hoe minder je al aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan, hoe sneller je grote stappen zult maken. Heb je al meer aan persoonlijke ontwikkeling gedaan, dan zal je verbaasd zijn hoeveel beter je leven nog kan worden door de verandertechnieken die wij gebruiken.

TenBurg staat voor persoonlijke coaching bereikbaar voor iedereen. Heb jij een doel, een wens, een probleem, negatieve gedachten,  moeite met een gevoel of situatie uit je verleden, het heden of in de toekomst? Of weet je gewoon niet wat het is maar ergens lukt het je niet dingen te bereiken  die je wel graag wilt? Dan is coaching iets voor jou. Wij richten ons op de kern van alles wat er in je leven was, is en gaat gebeuren. Wij richten onze coaching op wie jij bent.

Hoe werkt jouw brein?

Ons brein is continu bezig om betekenis te geven aan gebeurtenissen van vroeger, nu en in de toekomst. Wij mensen evalueren alles. Daarbij stellen we ons, vaak onbewust, twee vragen:

  1. Wat is de betekenis van deze gebeurtenis?
  2. Hoe moet ik reageren?

 

De gevonden betekenis en reactie koppelen we vervolgens aan alle vergelijkbare gebeurtenissen die we al kennen. Dat is erg handig omdat je, als je eenmaal iets hebt geleerd, niet na hoeft te denken over hoe je het nog een keer doet – bijvoorbeeld de deur open krijgen. Het is minder handig als je een keer hebt geleerd dat fronsende wenkbrauwen betekenen dat iemand dan boos op je is en dat dus  beter weg kunt gaan. Want, wie weet, heeft die persoon ineens een pijnscheut of een gedachte die zijn focus nodig heeft,  en doet dat zijn wenkbrauwen fronzen.

Hoe ben je gevormd?

We worden niet gevormd door wat er in ons leven gebeurt, we worden gevormd door de betekenis die we aan deze gebeurtenissen geven. Gebeurtenissen kunnen we niet altijd veranderen, maar de betekenis die wij aan de gebeurtenissen geven wel.

Als je denkt wat je altijd dacht,

dan voel je wat je altijd voelde,

doe je wat je altijd deed

en krijg je wat je altijd kreeg.

 

Met onze manier van coachen brengen we weer ruimte in de betekenis die bepaalde gebeurtenissen voor je hebben. Dit werkt voor vroegere gebeurtenissen, maar ook voor gebeurtenissen in het nu en zelfs in de toekomst.